Psychologia.sk
Neprihlasený
Portál Psychológovia Fóra Voľný čas Inzeráty Priatelia Správy Knihy Chat Kontakt
log-in
[Pracovne vztahy] [Mladosť, škola,...] [Fórum] [SocFob] [Singles] [Vzťahy] [Ako roky idú] [Drogy a alkohol] [Sexualita] [Homosexualita] [Príbehy] [Ankety] [Rozvoj osobnosti] [Depresia] [Smetisko] [Muzikoterapia] [Pripomienky] [Humor] [Sny]

Psychologia.sk
Vseobecne forum
verze 2.41

Informacie pre tych,co sa chystaju za psychiatrom
Autor: enzo
Datum: 25.07.2010, 11:43:36

Vedzte to,ze doktori ktory len predpisuju lieky nemaju ani nejmensiu sajnu o tom ,ako sa liecia dusevne poruchy..jedine co vam ponuknu su tabletky..tabletky ktore napravuju porusenu chemiu v mozgu, NENAPRAVUJU MOZOG aby si tu chemiu opravil sam..

Toto vedzte..dusa sa da liecit len psychoterapiou a tabletky su len barle..cize tabletky vas nikdy sami nevyliecia a psychiater co len predpisuje duplovane nie..taky je vam na hovno

Dokazete sa vyliecit len vy sami,najlepsie s pomocou psychoterapeuta..s tabletkami by to malo byt lahsie

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: Informacie pre tych,co sa chystaju za psychiat
Autor: Veronika
Datum: 25.07.2010, 12:02:53

toto som ešte v čase spred 2 týždňov vravela aj ja...teraz mám svoj názor aj na celú psychoterapiu.....ale o.k. vždy lepšie jak byť vkuse zdrogovaný ADčkami, benzákmi, barbinami a inými lentilkami...

len si dávajte pozor, aby ten váš psychoterapeut ktorému uveríte nebol úchylný blázon, čo si cez vás lieči svoje zranené ego...

Re: Informacie pre tych,co sa chystaju za psychiatrom
Autor: mimozemstan
Datum: 25.07.2010, 20:27:04

to sú také naivné kecy. bez medikamentóznej liečby sa žiadna klininická depresia nedá potlačiť

Autor: lubovnik
Datum: 26.07.2010, 12:27:58

na depresiu "len" psychoterapia stacit nebude...

na uzkostne poruchy ano

Autor: robert
Datum: 26.07.2010, 14:21:04

Na depresiu fakt nie... tam je psychoterapia (resp. osamotena psychoterapia) maly pan...

Autor: delta
Datum: 26.07.2010, 14:51:09

Ale predsalen... depresiu nieco spusta... co ak sa to "nieco" presne pomenuje a clovek sa bude pokusat vyhnut sa kamenu urazu? Je to mozne?

Autor: luciaB
Datum: 26.07.2010, 19:31:23

spustac....no, to, co epizodu spusta? no, to moze byt rozne a pri kazdej epizode ine...ae to by som musela zt v nejakej bavlnke a chodit okolo mna po spickach....to je nerealne. vzdy pride nejaka trauma, ktora to moze, alebo nemusi nieco spustit.
ak sa pytas na dovod, preco sa tak deje? preco je ta predispozicia? no, to je rozne. niekedy ten dovod nieje objektivny. mozes patrat kolko chces. proste to moze byt jednodocho nejaka organicka chyba. co chces riesit pri takom niecom psychoterapiou? niekedy sa to bez medikamentov jednoducho neda, bohuzial.351

Datum: 26.07.2010, 22:49:15

mimozemstan..lepsia naivita a nadej ako pasivita so konca zivota.. ja som nikde nepisal ze sa da depresia potlacit bez ad..ja som naopak pisal ze sa s ad nelieci,len potlaca..

Datum: 26.07.2010, 22:55:00

depresia ma rozne formy..nie len nevladnost a beznadej..ono sa to casom transformuje do roznych fobii,uzkosti a obsesii..a stym sa uz da pobit..samozrejme ze ked mam na haku ze sa vyserem do gati a ani sa nezdvihnem z postele aby som sa umyl tak to sa neda..tam mozno uz len EKV..ale to je o inom :
)

Datum: 28.07.2010, 15:35:10

ale depresia sa vždy len potláča. Neexistuje efektívna liečba, ktorá by dokázala depresiu skutočne a efektívne vyliečiť. Aspoň zatiaľ nie...

Autor: timwood
Datum: 27.07.2010, 23:47:12

to faktze depresia, najme ta tazsia forma...bez AD prakticky nemas sancu! ..aj panicka porucha sa bez liekov zle lieci. Cize tie lentilky maju svoj podiel.

A nie je pravda, ze z dlhodobeho hladiska posobenia AD ti neupravi chemiu mozgu. Je pravda, ze sa to po vysadeni AD vrati spat a si defacto tam kde si zacal, v zmysle, kde mechanizmus posobi proti zmene ktora ho vyvolavala. To je proste stav, ktory musi nastat, ALE urcite neuronalne spojenia sa upravuju z dlhodobejsieho aspektu, cize nie je to take cierno-biele ako sa zda.

Datum: 28.07.2010, 13:59:30

vsetci ste slepi ? precitajte si este raz moj prvy prispevok..kto tam najde ze som napisal ze sa da proti depresii bojovat inak ako tabletkami? a kto tam najde ze tabletky nemenia chemiu v mozgu?

toto mal byt prispevok pre novacikov, aby si nemysleli, ze ked maju lieky tak je vsetko vyriesene--- a vy ste to ZAS zasrali uplnym odvedci balastom..

facepalm
http://img689.imageshack.us/img689/1476/picardnofacepalma.jpg

Datum: 28.07.2010, 18:40:15

Skutočná klinická depresia sa jednoducho bez liekov liečiť nedá. Tam je proste porucha biochémie mozgu a tú treba chemicky korigovať
VYsvetli cukrovkárovi, že sa môže liečiť aj silou vôle za pomoci psychológa.

Datum: 29.07.2010, 15:01:20

enzo, depresiu proste bez AD nevyliecis! :P

Datum: 31.07.2010, 00:36:16

jasne....KTO TU TVRDI OPAK?..

o tom ze sa to neda bez tabletiek ste tu zacali vy ..toto je ako bavit sa z kokotmi..tema je na ociach kazdemu,holy dokaz ze som take nic netvrdil,ale vy gumy si budete mliet len to svoje :DD

bez tabletiek to nejde,ale z tabletkami horko tazko ako pozeram

Autor: 15057
Datum: 31.07.2010, 01:19:52

enzo , ale depresiu bez AD fakt nevyliecis, a to viem, o com pisem!

Datum: 31.07.2010, 11:44:50

ja ti verim ze vies o com pises :)

Datum: 31.07.2010, 15:03:53

enzo: pises ze: "..tabletky vas nikdy sami nevyliecia.."

odpoved: vyliecia. pri depresii. tam netreba ani psychoterapiu ani nic.

Datum: 31.07.2010, 16:44:50

to je otazne....odstrania priznaky..ale neviem,ci vzdy vyliecia. ja sa uz pasujem s tym 11 rokov a zatial som odkazana na branie liekov. ked vysadim, horor je zase spet!

Datum: 31.07.2010, 17:17:02

no to ano, bohuzial (i ked nie vzdy to tak je, samozrejme). ale v case ked si brala tie AD tak depresia ustupila, ibaze to sa o SF neda povedat:). Tam aj ked beries tie lieky, zmiernia ti rozne priznaky SF, to je zarucene a velakrat overene, ale tu podstatu SF...tak tu ti lieky neodstrania len prostym branim AD. Poznam fakt niekolko pripadov, ktori depresiu liecili len sami, s liekmi, bez vsetkeho, a presla im.

....atd
Datum: 31.07.2010, 23:09:41

no, byva aj taka jednorazovka, ze to prejde....niekedy prejde a po mnohych rokoch sa zase vrati a taaaak ta zaklincuje, ze nezachapes....to sa mne stalo. predtym som lieky nebrala...chodla som len k psychologicke a riesili sme kadejake veci...rozpravali sme sa. to olo este pred revoluciou. no a v 1999 sa to vsetko zase vratilo a tak silno, ze som nevladala ani stat na nohach...a tie pocity, hotovy des!odvtedy lieky beriem, ale po vysadeni sa to vrati!teraz berem cipralex a pripada mi dost lajtovy...aj kamosovi sa zda lajtovy. akurat brusisko s toho narastlo!
ale zda sa mi, ze teraz, aj ked sa to vrati, nieje to uz take strasne, ako kedysi. ale staci, dakujem pekne!!!!!
ako je to so socialnou fobiou, to neviem. tou netrpim. som spolocenska, niekedy az moc. aj ked casto v spolocnosti mlcim a len pozorujem, ale som rada niekde medzi ludmi. ale nie zase nejake tie davove situacie, to nemusim...ako je to SF, to veru neviem...kde je jej podstata....
a ja zase nepoznam nikoho, kto mal depresie, ze by sa vyliecil. mozno sa zmienili prejavy, ale ze by niekto bol zrazu ok, to nie. nepoznam.

Re: ....atd
Datum: 01.08.2010, 00:16:00

tak potom su na tom depresia a SF zarovno ;)

Datum: 01.08.2010, 10:17:09

nevyliecis..len potlacis priznaky..bojis sa pozriet pravde do oci,ze furt omielas to iste?

Datum: 01.08.2010, 15:59:08

timwoodovi to bolo adresovane, lebo tvrdi, ze pozna dakych vyliecenych....ja nie. ja mozem z vlastnej skusenosti povedat len toto.

Datum: 01.08.2010, 19:04:44

hej jemu

Autor: no
Datum: 02.08.2010, 12:53:07

po 10 rokoch zivota s AD mam ten isty nazor, ako luciaB
treba sa s tym naucit zit(pripadne zivorit)
AD je ako poznanie- ked raz poznas, uz sa neda nepoznat

Datum: 02.08.2010, 16:07:52

neviem, ako to myslis s tym poznanim....ale neva...ja by som to prirovnala k porekadlu: topiaci sa aj slamky chyta.

Datum: 02.08.2010, 13:26:17

ty sa vies tak pekne rozcertit :)

REKLAMA / ADVERTISING

Zpět na hlavní stránku

Netvertising.sk Banner Exchange
Copyright © 1999-2010, www.psychologia.sk, všechna práva vyhrazena
Tato doména patří do portfólia občanského sdružení veda.sk
TOPlist