Psychologia.sk
Neprihlasený
Portál Psychológovia Fóra Ankety Inzeráty Priatelia Správy Slovník Duševné poruchy Chat Kontakt
log-in
[Pracovne vztahy] [Mladosť, škola,...] [Fórum] [SocFob] [Singles] [Vzťahy] [Ako roky idú] [Drogy a alkohol] [Sexualita] [Homosexualita] [Príbehy] [Ankety] [Rozvoj osobnosti] [Depresia] [Smetisko] [Muzikoterapia] [Pripomienky] [Humor] [Lieky a liečivá]

Psychologia.sk
Vseobecne forum
verze 2.41

Ľudoví liečitelia?
Autor: 15mandarinka
Datum: 05.06.2005, 13:31:21

Chcela som sa Vás opýtať, či niekto z vás nemá skúsenosti s ľudovým liečiteľom? Vie okrem fyziologických probémov odstrániť napr. depresie, alebo strachy alebo nejake bloky v psychike? Len tak ma to zaujíma a chcela by som vedieť, či je tu niekto taký, komu takýto človek pomohol. Zaujímajú ma tiež vaše názory.

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: Ľudoví liečitelia?
Autor: souffle
Datum: 05.06.2005, 13:53:47

osobne skusenosti sice nemam, ale asi preto, ze im neverim, skratka mi to dojde dost nezmyselne ..

otazne je, co by som robila, keby som napriklad vazne ochorela a lekari by mi nedavali nadej, asi by som skusila ozaj hocico, neviem, netusim, ale v sucasnej situacii to povazujem za nerealne, aby som sa im "zverila" do opatery ..

ako jedna osoba vcera napisala ohladom AD, ze je to placebo efekt, tak ja si myslim, ze prave ludovi liecitelia su placebo efektom v pripade nejakeho toho "zazracneho vyliecenia"

a kladne by sa k nim nestavala ani jedna kamaratka, ktorej takito liecitelia liecili blizku osobu, ktorej uz lekari nedali nadej, a ktora do mesiaca zomrela, ale ty si sa pytala na depresiu a strach, takze v tomto nejake infos nemam ..

Autor: pali
Datum: 15.03.2007, 23:13:54

Ahoj neviete mi niekto poradit, teda kde by som sa mohol kontaktovat s ludovymi liecitelmi z vychod. SK?

Autor: jana
Datum: 08.08.2009, 16:49:02

na internete je mnoho liečiteľov uvedených, osobne si myslím, že i keď je mnoho liečiteľov, každého intuitívne ťahá k tomu správnemu.
Kedže je čakier 7 - každý potrebuje liečiť niečo iné. A každý liečiteľ je i na inej úrovni.
Určite je dôležité nepodceňovať lekársku radu a liečiteľov. Liečia na základe božskej sily, tzv. energie lásky a tá pomáha do základov problém odstrániť a vyliečiť. Treba len veriť a nechať sa intuitívne viesť. A každý si nájde toho správneho.
V Košiciach - je stránka Centrum Harmony.

Autor: nella
Datum: 13.08.2009, 18:39:45

moj nazor je urcite sa neobracat na ludovych liecitelov, osobne s tym skusenost nemam ale vela som o tom pocula, skor poskodzuju ako pomahaju

Autor: I
Datum: 13.08.2009, 19:48:38

Prečítaj si plus sedem dní a predstavia ti chlapa ktorí vyzerá ako bezdomovec a bol prichytený ako 7 ročnému dievčatku pchá ruku do nohavičiek?
Asi nový spôsob liečby?
Nikto nevie akým spôsobom dodávajú chorím ludom energiu?

Autor: roman
Datum: 21.10.2012, 21:39:54

tak nazor ani zkusenosti nemas,ale radit muzes.
velmi zajimave.

Autor: Origo
Datum: 05.06.2005, 16:18:52

Mne osobne jedna liecitelka velmi pomohla. Bol som velmi dlho bez energie a nachylny na choroby.Byvalo mi zle. Ci dokaze liecit aj depresie, tom som sa presvedcil. Ale liecitelia v kazdom pripade pracuju na zaklade pozorovania tvojej aury(energie, ktoru vyzarujes).Dokazu z nej citat aj to, ze mas strach, aj to, preco mas ten strach. Ja sa prave zaoberam tym, aby som si rozvinul taketo schopnosti.
Liecitel uvidi farbu tvojej aury a z nej o tebe dokaze zistit vsetko. Uplne vsetko. Ak sa ho spytas, co mas robit, aby si sa prestala bat alebo aby si sa vyliecila z depresii, urcite ti povie spravne. Pravda, ak to nie je falosny liecitel. Nie kazdy je spolahlivy, nie kazdy pracuje na rovnakom sposobe. Ale on ti moze len poradit. Nikto ta nevyrovna s tvojimi dusevnymi problemami, to je tvoja uloha a ziaden liecitel ani mag to za teba nespravi.

Re: origo
Autor: red
Datum: 05.06.2005, 17:27:43

origo,ten liecitel ta dostal z depiek?mozes nieco viac napisat?napr.kde si takeho liecitela nasiel a kolko od teba pytal?vies,ja moc tymto "sarlatanom"neverim,mozu to byt ludia co sa zaobera ciernou magiou a este ti mozu uskodit,ale urcite existuju ludia ktori maju tento dar od
Boha.ale kde takych najst?...

liecitelia
Autor: megy
Datum: 05.06.2005, 21:25:15

.....iba Boh lieci;)...ale odporucala by som ked uz Bachovu kvetovu terapiu/aj ked to dost otvara podvedomie, ale riskla som to mala som tazke depresie/, mne dost pomohla, na depky, uzkost, strach...a pod. veci, aj telesne, pracovala s kyvadlom, robila irisdiagnostiku/diagnostika z oci/homeopatikami...z Blavy je ta pani...ale mnoho inych s tym uz tiez robi, su to bylinky namiesane asi 36druhov je...k tomu je aj kniha, inak okrem toho su aj rozni sarlatani, preto by som neriskovala, jedine ak by to bolo nieco vazne...pa

Red
Datum: 06.06.2005, 17:44:24

Ospravelnujem sa... napisal som tam nejaky preklep.Ale ta liecitelka, u ktorej som bol ja mi co sa debky tyka pomohla len tak,ze som jej velmi doveroval a vlastne som pochopil, ze moze byt aj lepsie ako bolo, a povzdvihla mi sebavedomie. Je to dobra liecitelka, akurat nakolko je najlepsia v Kosiciah, po case skomercnela a zdvihla si cenu terapie z 50 na 150 alebo 200Sk.

Su aj taki "liecitelia", ako si spominal, co sa zaoberaju skor ciernou magiou. Napriklad minule som pozeral v extra o nejakej "DOBREJ" slovenskej bosorke, ktora liecila chorych. V dome mala kosti a lebky, symboly ciernej magie, pokial som to rozoznal, pouzivala babiku s ihlou, a neplodnych muzov liecila tak, ze im okolo pasu obviazala snuru s nohou mrtvej sliepky. Takych by som sa jednoznacne vyhybal. Oni mozno konaju dobro, ale nekonaju ho cez Boha, ale cez nejake boje.

Ale verim aj v bielu magiu, alebo liecitelstvo. Sam sa o to zaujimam a je to skutocne liecenie cez Bozsku silu alebo lasku.Je pravda, ako sa hovori, ze "lekar ranu zaviaze ale Boh ju vylieci".Ak stretnes udajneho liecitela, ty intuitivne vycitis, ci je dobry alebo zly. Ake budes mat pocity, ked budes na dosah jeho aury, v jeho blizkosti, alebo ked nanho budes mysliet?Dobre alebo zle? Budes citit lasku, alebo strach a nenavist? Tym ho spoznas.

Ta liecitelka v Kosiciach (inu nepoznam) sa vola Anežka Čontošvalská a pracuje na Alzbetinej 18.Neviem, kde byvas ty. Ale napriklad mozes napisat do Psychotronickej poradne (nielen) pre chorych v casopise Zivot. Ta nie je falosna. Pripadne, daj mi svoj mail a napisem ti nanho(nie tu pred vsetkymi) cislo mojej lektorky Silvovej metody - ta by ti tiez mohla pomoct aj na dialku. Ale to je uz zasa iny typ liecitelstva.

Dodatok
Datum: 06.06.2005, 18:59:27

Teda nemyslel som to tak, ze je to "zly" alebo nespravny typ liecitelstva, len to ze sa pri nom pracuje inak ako pri klasickom liecitelstve.

Re: Red
Autor: Highly.Sensitive.Wolf
Datum: 06.06.2005, 23:13:48

fiha ale ich je,
vies, pocul som, ze ludi skutocne schopnych "paranormality" je tak okolo 0,005% populacie. Cize u nas to moze byt tak okolo 280 ludi v celej populacii, cize vcetne batoliat a 100 rocnych :) A to ani nepisem, kolko z nich si ani svoje schopnosti nejako zvlast neuvedomuje ako paranormal., resp. nechcene zas az prilis uvedomuje a maju z toho vazne kolizie s tymto svetom... a naozaj silne pochybujem, ze niekto kto to robi "masove" a navyse pre peniaze je jeden z tych ludi...
BTW: Silva a paranormal. s tym sa najskor rodis, to sa nebude dat "rychlokurzom doucit" nemyslis? :)
ale to je len moj nazor

origo
Autor: megy
Datum: 07.06.2005, 21:07:07

ja som bola na Alzbetinej, bolo to zvlastne, divne na mna posobila, sme sa modlili, takze neviem ci je to spravne, a zaplatila som dobre sa nejake cinske tobolky v krabicke, nic to nespravilo, fakt divne mi bolo pri nej, asi to nebolo ono, ja len tolko.

Datum: 08.06.2005, 08:36:50

Ano? Zvlastne. Mne sa zdala fajn, aj mi pomohla.

Autor: lana
Datum: 08.06.2005, 08:53:13

Lenze Origo ty si uvedom ze si fanatik a veris kazdej chobotine. A skutocne ma vytacas. Mas 14 rokov a si mlady fanatik. Ak sa nedas dokopy skoncis u nejaker liecitelky ako cistic kadidiel a krystalovej gule. Si totalne mimo.

A co sa tyka liecitelstva -skusila som kyneziologiu a bachovu terapiu. Zenska mi povedala ze mam prestat brat lieky ze ona mi pomoze zo vsetkych uzkosti a fobii. Za to by som ju najradsej kopla do riti. Ziaden liecitel nemoze nabehnut a urobit pracu za lekara. Verila som jej a ona mi absolutne nepomohla. Hladala som kazdu minutu ked mi je lepsie ale prd. A zobrala 500 korun.

Datum: 08.06.2005, 16:18:56

Len tolko...14 som mal, ked som sem zacal chodit. Teraz mam 16.

Datum: 08.06.2005, 16:35:43

A este: tak si ma nevsimaj, ak ti prekazam. Ak si myslis ze teraz sa kvoli tebe zmenim "k lepsiemu", ako by si to nazvala ty, tak si na velkom omyle. Ak skoncim u liecitelky ako cistic kadidiel a krystalovej gule...v "kadidla a krystalove gule" neverim. Tvoj problem je to, ze ty neveris nicomu, co nemozes vidiet.

Datum: 08.06.2005, 08:32:52

...ja nesuhlasim. Kazdy clovek od narodenia po kratky cas vidi auru. A aj ty, bez toho aby si si to uvedomil, denne vysielas telepaticke spravy. Na kurze sa to doucit da, ved kolko ludi co na podobnom kurze uz zmenilo svoj zivot, alebo vyliecilo seba alebo inych...V tom pripade aj ja, aj moja sestra, aj moj otec, aj liecitelka znedaleka, aj lektorka, aj vsetci jej ziaci, aj vsetci vychodni mystici, aj vsetci zapadni ucitelia, aj vsetci ich ziaci...aj vsetci schizofrenici, a ratajuc vsetky male deti... vsetci patria medyi tych 0,005%.
Tie schopnosti ma kazdy, zalezi len na tebe, ci si ich rozvinies.

Autor: lana
Datum: 08.06.2005, 08:55:50

a este nieco - clovek si moze pomoct sam. Druhi mu mozu dat lieky a rady ale cestu ako si pomoct musis najst sama.

Datum: 09.06.2005, 00:07:39

len pozor Origo schizofrenikov mas hned aj viac ako 1,000% :)))
mas takymto sposobom asi vazne okolo tej 18tku sancu zacast silne trpiet na schizotypovu poruchu, ktora je charakterizovana potrebou socialnej izolacie, cudneho spravania a rozmyslania, a nezvycajnym presvedcenim ze mas extra senzoricke schopnosti. Je to vlastne asi stredna forma schizofrenie, takze ked mas s dopaminom problem, do toho si "svacnes" este nejaku "travku" aby si bol este viac "extra senzoricky" :) atd. atd. az si schizofrenik z 1,000% :)

Kurzy??? myslis, ze z 99,995% urobis nejakym kurzom 0,005% ;)

Autor: enzo
Datum: 09.06.2005, 00:27:36

Wolf..zobral si mi to z ust..dik ze zdielas nazor

Origo...z Wolfom sme sa na astralnej urovni so sebou spojili proti tebe..:)

Co uz narobis...teraz nemas sancu

Datum: 09.06.2005, 00:33:49

kto prisiel na toto? :)
"ja nesuhlasim. Kazdy clovek od narodenia po kratky cas vidi auru"
ja som ziadnu auru nevidel, nikdy, naisto nikdy
su ludia, co su tym smerom, ze vidia auru, ale zas ju vidia cely zivot - bez akehokolvek "kurzu"
Origo, to vsetko su vrodene vlastnosti, a draho za ne platis...

Autor: 0130
Datum: 17.08.2006, 22:07:06

prosmi o pomoc

Autor: Jana
Datum: 07.01.2013, 13:19:26

Dobrý deň, napíšete mi meno a kontakt kto vám pomohol?

Autor: MAXI-LAIK
Datum: 08.06.2005, 10:28:45

Jedna lekárka, psychiatrička, sa zaoberá liečiteľstvom, pozná niektoré metódy odstránenia bolestí, stretáva sa s liečiteľmi, venuje tomu nemálo času (myslím, že lieči bolesti chrbtice, ale tu som si nie istá). Od nej mám vety: liečitelia neliečia duševné choroby, bolo by to dobré, rada by pacientov orientovala i týmto smerom, ale doteraz nie sú žiadne pádne argumenty na liečenie duševných problémov touto cestou. Tomu samozrejme nemusíš veriť a môžeš mať na veci iný názor. Ovšem, ak duševné rozpoloženie je ovplyvnené inou chorobou, ktorú nejako nejaký liečiteľ ovplyvní k lepšiemu, som ochotná veriť, že pomohol do istej miery aj duševne.
Mne sa zdá skôr riziko liečiť duševnú chorobu liečiteľmi, nakoľko sa tam vyžaduje viera, odvzdanie sa liečiteľovi, čo môže psychiku aj narušiť, nielen vyliečiť.

Autor: Peter Petrovic
Datum: 09.06.2005, 00:16:09

Lliecitelia su uz davno vedeckou obcou vyvrateni. Ale mamonarou bude vzdy dost a treba ich zazalovat ak vezmu peniaze za plane sluby a nanichodnu pracu! Chleba ked si kupim a v nom budu vovnutri mysi tak sa na pekara nahnevam (ale myslim ze nielen ja. A takito falosnici sa este nehambia ludi okradat! Vravim vam! To nie je ziadne duchovno to ja pravy opak diablova praca pohanska! Prutiki sem prutiki tam a carodejnicke gule a oklamu cloveka cary-mary. Netreba sa nechat, aj osveta sa siri treba ju len pocuvat. Niekedy aj do farnostiach davame pokyni nech sa venuju aj tymto osvetam a ludia sa poucia. Ale existovalo to tak aj v inych obdobiach, lebo mamonary sa vzdy najdu. Boli aj lepsie zakony na to, dnes sa kadejaky vydriduh obohati (a, ze vraj smerujeme v pokroku,ale zakony tym nesvedcia!)

Autor: Lorelai
Datum: 19.08.2005, 16:49:26

No Peter, citam tu viacero tvojich prispevkov, a mozem ti povedat, ze si horuci kandidat na psychiatriu s tou tvojou obsesiou... rychlo s tym nieco urob!

Autor: Radovan
Datum: 17.06.2006, 20:26:58

Ja by som rád zaplatil aj 500 korún ľudovému liečiteľovi .Len aby ma vyliečil.Môžete do fóra dať nejaké mená,adresy a telefónne čísla ľudových liečiteľov.

Autor: anna
Datum: 02.11.2011, 15:25:56

Veľmi dobrý je lieciteľ pán Juraj, má mob. 0901 760410

Autor: bylinka1
Datum: 19.03.2009, 19:19:38

Aj keď neskoro, ale aj tak mi nedá povedať si svoje. ľudový liečitelia hovorili desať rokov, ako je mlieko škodné, ako vytvára kyslosť, lekári sa smiali, po desiatich rokoch povedali vetu, mlieko je škodné a vytvára v tele alergie, ale to už považovali za svoj vynález storočia, zobrali z vaších daní na tento kumšt nie malé korunky.
Liečiteľstvo je založené na liečené energiou, bylinkami, rôznymi prírodnými preparátmi a presne priam selsky vedia títo ľudia, kde čo a ako použiť. Liečiteľ nie je Boh, keď ho niekto nepočúvne, teda jeho rady, tak sa mu pomôcť nedá, predsa to nie je zázrak na počkanie, to nemá ani liek. Ak vám lekár povie, tento liek vám zaberie, napríklad na depresiu, prečo ho potom musíte brať po zvyšok svojho života. Liečiteľ pozná drobné tajnosti, ktoré by mohol poznať každý, len nie každý je schopný tomuto smeru venovať pozornosť. lebo sa ponáhľame, sme v stave, kde prestávame vnímať reč vlastného tela. Liečiteľstvo nie je podvod, ale aj tu nájdete veľa podvodníkov, to isté percento nájdete aj u lekárov, teda si nehovorme, že to je jediná cesta.

Autor: zoa
Datum: 19.03.2009, 19:44:26

..no to liečenie energiou ma šokuje...brŕŕŕ, potom sa človek cíti ako keby nosil kabát iného človeka. Neznášam, keď niekto na mňa takto šahá...brŕŕŕ

Datum: 19.03.2009, 21:11:39

Veľa prírodných gebuzín som vyskúšal ale to je možná dobré pre ľahšiu depresiu od ľahšej , čiže žiadnej...

Niektorí bylinkári robia zo seba polobohov a pritom väčšina sú negramotný špekulanti čo využívajú ľudí čo sa chytajú i slamky.

Má pravdu zoa , ešte sa nechať od nich obchytkávať a umriem na niečo o čom som ani nesníval.

Datum: 20.03.2009, 06:55:27

...aj dnes v noci sa mi snívalo, že mi jedna reikistka posielala energiu....dúfam, že je to len môj subjektívny dojem..... i keď sú ľudia od ktorých dokážem prijímať, ale musím si ich vážiť, alebo ich mať rada, inak mi takéto posielanie energie pripadá ako znásilnenie. Sú ľudia, od ktorých takéto posielačky sú fakt nepríjemné, možno záleží na charaktere toho človeka alebo čo, je to potom ako nosiť na sebe niečo cudzie.....zlý pocit blééééééééé

Datum: 20.03.2009, 09:14:14

Potom mne musí niekto posielať zo záhrobia, ved tie sny sú silnejšie niekedy ako horor a pritom raz v živote som taký film pozeral.Asi to pôjdem vyriešiť do cintorína a nebudem im polievať kvetinky v lete,pritom som ich prikryl dobre hrubou platňou ale svokra je svokra ešte i po smrti,žeby ona?
Môj jediný nepriatej,ktorý ma vedel vytočiť?

Datum: 20.03.2009, 17:21:02

Podľa mňa je celý svet o výmene energii, úsmev, pohľad, myšlienky......hm....
Nedávno som mala sen s človekom, ktorý už nežije, ale bol v celku príjemný.
Možno je dôležitý pokoj, či náš.....alebo dotyčného, ale aj ten pokoj či nepokoj, je len náš :) Ja viem možno je ťažké pochopiť tieto moje nezmysly.....

Datum: 20.03.2009, 20:05:42

zoa,čo ty nato ,mám dlhodobú depresiu,prečítal so si tvoj článok x krát a bojím sa či nezačínam trpieť debilitou?

Alebo jednoducho na tvoj rozum nemám?

Datum: 20.03.2009, 20:53:19

No čo Ti mám napísať:) Celý svet je o energii..... napr. pochvala, povzbudenie a iné dokážu dodať človeku energiu, ale je to idividuálne vlastne, čo to môže byť čo tú energiu dodá.

Podľa mňa je dôležité aký vzťah prechovávame k dotyčnej osobe, potom podľa toho sa odvíjajú aj naše myšlienky o nej. Ak je človek na ňu naštvaný, len to odoberá energiu, človek sa cíti vyčerpaný. Ten vzťah sa dá ale zmeniť.....

Vieš čo, ja som schizotypová osobnosť tak asi mám taký svoj vlastný svet...
....ale za tým si stojím, že "liečiteľské" dodávanie energie môže byť pre citlivých ľudí nebezpečné a podľa mňa je to znásilňovanie organizmu...

Datum: 20.03.2009, 22:09:48

Tento krát som to pochopil...to musel každý,že medzi pusou a kopnutím do zadku je rozdiel.
Myslíš niečo takého že máme objímať strom čo najsilnejšie dokážeme, tým viacej energie dostaneme,,,,

Jedno viem iste ,že sa ti zašpiní tričko.

Datum: 20.03.2009, 23:08:27

krásne si to napísala, citlivo, život je celý o energiách, keď si predstaví človek ako si buchol koleno a chytil hlavu, to je ale blbosť čo? proste ak je to koleno, uzavrel okruh na kolene, teda si ho chytil, ani si to človek neuvedomuje, lebo to robí automaticky, ale to je začiatok liečby.

Datum: 20.03.2009, 23:05:43

tak sa jej na to opýtaj a povedz jej, že aj keby si umierala nepraješ si to, že si to všetko blokla a pôjde to všetko zbytočne do kanála, ona prestane, ale ja som nemyslela reiky, ja tomu neverím, ja myslím naozaj takú ľudovú múdrosť, ktorá sa po stáročia odovzdáva dalej, bylinky, práca s energiou, ale vlastnou, nech tú hore nechajú tam, bud majú energiu, alebo nemajú, ak ju majú, tak ju aj vedia používať, toto hranie sa je nebezpečné, ked si myslí, že sa napája na nejaké kanáliky,

Datum: 20.03.2009, 23:03:00

ak niekto lieči energiou, tak ťa neobchytkáva, ale vy deti máte proste stále nejaké sexuálne narážky))))))))
najhoršia situácia je okolo liečiteľov na dedinách, tam vám naozaj často sa človek stretne s poloBohom, dokonca s negramotným, ale v BA, tu je to hustejšie, tu by neprežil, buď niečo vie, alebo umrie

Datum: 20.03.2009, 23:35:43

...ale ja som nemyslela vôbec na žiadnu sexuálnu narážku, to znásilnenie organizmu nie je o sexe, je to len o pocite.....o psychike, jednoducho o tom, že niekedy dostaneš aj niečo čo nechceš.....:)

Datum: 21.03.2009, 08:24:07

Ty niekoho obhajuješ alebo robíš reklamu,ja to vyskúšam na sebe som Bratislavčan a chodím tam často?

Aspoň so zvedavosti aby sa o tejto téme mohlo diskutovať viac a možná ak pomôže bude mať pacientov ,veď na mne sa pokaziť už nič nedá ,jedine čo nemám je menzes??? napíš bilinka1 nejaký kontakt:s výsledkami u nej vás oboznámim a ak niečo pomôže meníme lekárov a vy budete prví ktorí sa to dozviete.I tak pijem doma Same čaje, len vodu a kávičku každé ráno.Peniaze ma nezaujímajú a prejde mi jeden deň badaným po svojom rodisku,keď robí bylinkára mal by mať môj vek a možná ho poznám.

Zoe,znásilniť sa nedám nijakým spôsobom,ja som verný svojej žene ale čo keď zmena v živote pomôže???

Autor: sova
Datum: 23.06.2006, 12:53:27

Mňa ľudová liečiteľka postavila na nohy. Doslova postavila, lebo som prežila vážnu operáciu a okrem toho som bola na vozíčku. Prestala som brať lieky a dodržiavala jej rady a naozaj to pomohlo.
Ja sa tiež trochu venujem liečivým rastlinkám, takže to nie sú zázraky, lež, hlavne dar od Boha, viera, trochu umenia a trochu vedy.
Všetkým prajem veľa zdravia.

Datum: 23.06.2006, 14:45:28

ano placebo niekedy urobi zazrak

Autor: leona
Datum: 23.06.2006, 15:14:30

Kazdy mame v sebe schopnost samoliecenia,len ju treba rozvinut a otvorit sa jej.Klasicka zapadna medicina je na velmi vysokej o odbornej urovni a nemozno ju nicim nahradit,len jednu chybu jej mozno vycitat.Lieci nasledky a nie priciny chorob.
Alternativnym alebo ako pises ty ludovym liecitelstvom sa daju odstranit aj depresie a ine psychicke neduhy a nemusime sa hned bavit o ciernej magii a podobnych praktikach,lenze tazko sa o tom rozprava s niekym kto neveri,ze existuju veci medzi nebom a zemou.Je vela ludi,ktori co sa neda vedecky dokazat alebo ohmatat ,hned povazuju za bludy,bosoractvo apod.Lenze taketo veci sa deju....

Autor: daniela
Datum: 23.06.2006, 21:52:08

je to presne o tom ze sa v medicine liecia nasledky a nie priciny ja prave uvazujem nad regresnou terapiou

Autor: babena
Datum: 21.08.2006, 11:23:48

Zdravím Danielu!
Aj ja uvažujem nad regresnou terapiou, ale vystríhali ma, že je nebezpečná: keď ťa uvedú hypnózou do minulého života a znovu prežívaš svoju smrť na fyzickej úrovni, môže sa stať že začneš skutočne fyzicky "odchádzať" a potom záleží na kvalifikovanosti terapeuta, či je pripravený na takúto možnosť a či ťa dokáže bez ujmy prinavrátiť späť. Ak máte niekto skúsenosti s regresnou terapiou, napíšte sem, príp. aj kontakt na terapeuta. Dík, čauky.

Autor: jiri
Datum: 24.06.2006, 12:55:11

Problém léčitelů je v tom, že většina používá jednu maximálně dvě metody diagnostiky a léčení a to hovořím jen o těch co něco opravdu dokáží. Vzhledem k jedinečnosti každého člověka je je schopnost léčitelů velmi omezena. Lékařská věda vychází z anatomické, chemické a fyzické shodnosti nás lidí a proto je úspěšnější, a proto je bezmocná když narazí na chorobu duše.

Datum: 24.06.2006, 16:40:50

skratka vsetci vedia hovno, len tabletky su casto z nejakeho dovodu o nieco ucinnejsie ako skrob

Autor: jiri
Datum: 24.06.2006, 16:56:05

Jo, aj tak se to dá říct :))

Autor: veve
Datum: 24.06.2006, 18:10:11

verim, ze existuju ludovi liecitelia, ktori su naozaj schopni vyliecit cloveka. Nie su to vsak vsetci, ktori to o sebe prehlasuju! Skutocny liecitel za svoje "umenie" nepyta peniaze, a ak ano, tak len symbolicku ciastku (to len v pripade, ze sa tym zivi a nema ine zamestnanie). No hlavnu ulohu v terapii aj tak zohrava pacient. Musi liecitelovi doverovat a musi sa z celeho srdca chciet uzdravit. Placebo efekt? a preco nie? Nie je lepsie nechat sa vyliecit u nejakej liecitelky ktorej verim pomocou placeba ako ostat chory v nemocnici? Co mate proti placebo efektu? Ten predsa pomaha! Nastudujte si kvantovu fyziku a dozviete sa, ze nase myslienky su energia ktora dokaze manipulovat s realitou (chorobou). Cize ak ma niekto pozitivne myslienky a veri tomu, ze sa uzdravi, nakoniec sa to stane, pokial nie je pre jeho "vyssie dobro" ostat chorym prip zomriet. Toto je v sucasnosti vedecka teoria ktoru uznava mnoho fundovanych fyzikov (vid Teoria superstrun, kvantova fyzika).

Autor: jang
Datum: 29.06.2006, 21:01:53

depresiu a strach je asi potrebné liečiť nie ako symptom teda prejav nejakej poruchy
skôr doporučujem hľadať príčinu depresie a strach

napr. i " bežná" geopatogénná zóna

"proste a dostanete"

Autor: 0130
Datum: 17.08.2006, 21:54:47

ahoj mas z niecoho strach alebo fobiu , som na tom rovnako ozvi sa na 0130@azet.sk please

Autor: RobDO
Datum: 18.08.2006, 14:58:59

S liecitelom som sa stretol, vyzeral sic ako s ineho sveta, no slo mi len o lieky pretoze oni maju dobre lieky co zaberaju a co sa tyka depresii keby to vedeli vyliecit cez auru alebo inym sposobom boli by bohaty.

Autor: andrea
Datum: 24.09.2006, 21:56:02

su tu rozne nazory na ludovych liecitelov, asu velmi zaujimave. no ja by som chcela touto cestou poziadat niekoho, kto takouto liecbou presiel, ci by mi nevedel dat info o niekom, kto sa liecitelstvom zaobera. mam choru staru mamu, a nevedia jej lekari pomoct, tak uz davnejsie som uvazovala aj o tejto alternative liecby. vopred dakujem.

Autor: sloliv
Datum: 25.09.2006, 10:09:58

Poznam jedneho ludoveho liecitela ktory si myslim ze je velmi dobry, mne pomohol pri bolestisch kolien o dobrych osemdesiat percent a liecba este nie je ukoncena.To znamena ze by som ho mal este raz-dva krat navstivit.

Autor: ok-go
Datum: 21.08.2006, 12:04:13

vidím že su tu rôzne "subkultury", no moj nazor na týchto " liečitelov" je že ak bi nemaly prblem s registraciov v lek. komore, robily bi to ofic. so suhlasom. No nemyslím si že to každemu pomôže- je to skôr vecou dôvery, alebo vecou poslednej nadeje. No ja bi som neriskoval...

Autor: Martin123
Datum: 16.03.2007, 06:28:50

nemam s nimi nejaku eXtra dobru skusenost.
Ak by som mal hodnotit iba ich vysledok, tak nestali za nic, a este pytali hodne penazi.

Autor: waren
Datum: 18.03.2007, 10:12:50

15mandarinka,treba si uvedomit, ze v europe uz prakticky nemoze byt dostatok dobrych liecitelov. Totiz ti, co mali tieto schopnosti, boli katolickou cirkvou upaleni. Malokto si uvedomuje, ze katolici vlastne zlikvidovali kvalitny genofond europskej populacie, teda fyzicky zlikvidovali tych, ktori mali intuitivne schopnosti /=carodejnice a carodejnici/, zlikvidovali i vedcov
/Brono tvrdil, ze existuju aj mimozemske civilizacie/....Preto genofond eurpana
nemoze sutazit s genofondom azijca.
Liecitelia dobre vyhovuju farmaceutickym firmam. Liecitelia totiz neodstrania pricinu choroby, ale pacienta udrzuju v bludnom kruhu choroby a platby, takze nakoniec klient ide k lekarovi, kde dostane lieky. Tie nie vzdy pomozu, opat navstivi ineho liecitela, tam nenachadza uzdravu a ide k inemu lekarovi, tam dostane znova nejake tie molekuly a ....circulus vitiosus /bludny kruh/.

Datum: 18.03.2007, 13:46:54

ludi co pouzivaju latinu nemam velmi rad, lebo im na 33% chuja rozumiem, na 33% vedia preco chcu aby som im chuja rozumel, a na 33% sa ta latina bude tykat iste mna!

takze ty si
......dementia warenox!

neznasam katolicizmus, proste je to sekta so vsetkym co k sekte patri a co spravnu sektu tvori, ale neznasam ani iny "-izmus".......
....... ale nie som taky idiot ako ty co si mysli, ze katolici upalili vsetkych 'carodejnikov'

to percento cca 0,005% - 0,5% obyvatelstva je vsade pritomne, aj v europe, aj v tvojom meste, aj v tvojom okoli, cize tak v SR 270 az 27000 ludi, pravda vo vsetkych vekovych kategoriach,

tak povedzme od 20-50r je to 96 az 9.642 osob !!!

a iste cudne vlastnosti vykazuje az 20% obyvatelstva, vobec !tvorstva!

len pravda vacsina z nich je za cistych blaznov, totalne niekde v rohu riti alebo sa odpravili, alebo odpravia sami

Autor: anonym
Datum: 01.08.2008, 00:05:05

Chcem upozorniť zúfalých,naivných ľudí na nebezpečnú osobu,ktorá sa vydáva za ľudovú liečiteľku a lekárku.,pôsobí v Košiciach.,na Terase,v budove robotníckej ubytovne vedľa kina Družba.Volá sa Tatiana Tirpáková a na základe mojich skúseností mám vážne podozrenie ,že pracuje na základe čiernej mágie.Dostane sa do podvedomia ľudí,okradne ich o peniaze.,systematicky rozvracia rodiny a manželstvá.

Autor: Wiki
Datum: 09.11.2008, 12:45:07

Tak to je silná káva.

Autor: ada
Datum: 26.01.2009, 19:13:02

a s cim ti ublizial,,,nemohla by si mi dat kontakt na nu Tatianu Tirpakovu,,jA SOM POCULA ZE JE DOBRA

Autor: Ikarus
Datum: 08.08.2009, 01:02:25

Vidíš, niekedy sa neoplatí dať negatívnu reklamu, lebo môže oživiť pozitívne informácie.
Ja by som sa chcel spýtať, že ktorá kresťanská cirkev by odobrila konanie liečiteľov. Vychádza to trochu z histórie, čo cirkev nemohla kontrolovať, to zakazovala. Tým chcem povedať, riaďte sa vlastným úsudkom, lebo sami budete niesť vinu za svoje rozhodnutia. Ak je niekto dobrý, je potrebné jeho schopnosti využiť a dať ostatným pravdivé informácie. A ešte kto presnes určil hranicu medzi vraj nejakou čiernou a bielou mágiu.

Autor: anika
Datum: 23.09.2009, 14:49:34

Neviem na zaklade coho to tvrdis,lebo ja mam s nou dobru skusenost.Mna spravne nasmerovala,lebo lekari riesili inu diagnozu aka bola v skutocnosti a tatiana ma upozornila aby som sa obratila inde a jej diagnoza sa potvrdila a vobec sa nehrala na lekarku,ale odporucala nas ku lekarom

Autor: efrem
Datum: 05.01.2012, 13:37:24

chcel by som bližšie info a skúsenosti o nej. Kladné i záporné.

Autor: weissko
Datum: 10.08.2009, 00:32:09

no tak moj otec sa tomu trosku rozumie.. zaujima ho to...

ja osobne ked som bol maly tak som strasne koktal... a mam pocit ze aj teraz stále kokcem ... ked som nervozny alebo pri urcity zaciatocnych pismenach..

neviem preco... a neiem ako to odstranit.. niekto hovori ze mam malu sebadoveru... ale to si nemyslim kedze som tanecnik a spevak a bol som na podiach pred tisickami divakov a uspesne koncertujem neviem.. ehheeh

weissko@gmail.com

Autor: anonym11
Datum: 14.08.2009, 02:32:46

Ludovy liecitel je prilis siroky pojem, ak myslis kohokolvek kto nema MUDr pred menom tak mam skusenosti s mnohymi. Avsak nikto NEVIE odstranit Tvoj problem, ten si mozes vyriesit len sama, svojou aktivitou, vytrvalostou, trpezlivostou, statocnostou, kreativitou, ucenim sa, atd. atd. Ak veris tomu, ze niekto zamava carovnym prutikom, ci Ti da zazracne bylinky, tak radsej usetri cas, tomu liecitelovi myslim :)

Datum: 14.08.2009, 09:45:35

Vieš ako sa hovorí , topiaci sa slamky chytá,ale bol by som rád vedel či nám môžu i poškodiť?
I keď podla mňa nemajú s čím?
Bylinkami,kvapkami a že nám prejdu po tele rukou, ja osobne im neverím?

Autor: anonym11
Datum: 15.08.2009, 03:10:41

podla mna sa neda zovseobecnovat. su taki, ci take, co fakt poznaju byliny, ich ucinok, sposob pripravy aj pouzitia. a na rozdiel od farmaceutov vedia vnimat cloveka ako urcity komplex, niektoho jedinecneho s jedinecnym momentalnym fyzickym aj psychickym rozpolozenim, ako sa hovori vyzarovanim. A su taki, a take, co citia najma moznost prist k peniazom od zufalych chorych co sa aj slamky chytaju. Ludia su rozni, vsade, aj v tejto tradicnej profesii. ISto je v nej vela podvodnikov, a je len prirodzene, ze po prvej zlej skusenosti clovek moze zanevriet. ja som mal to stastie, ze prvych par alternaticnych liecitelov mi pomohlo. potom som mal to "stastie" aj tu-tam aj na mensich ci vacsich podvodnikov, ktorym islo viac-menej o peniaze, ale da sa naucit to prekuknut, a skusat hladat inde.

Autor: palicka
Datum: 23.09.2009, 15:19:57

boooze ludia, to snad nemyslite vazne toto.. niektori...
moj nazor - ak by niekde SKUTOCNE existoval clovek s takymito a podobnymi schopnostami - nik by sa o nom nedozvedel, pretoze by to sam nechcel.. ak si vsimnete - vsetci zaruceni liecitelia su komercne podniky (peniaze, naturalie) a buduju svoje imperium klamstva a dovercivosti naivnych ludi, ktori su v svojom trapeni brutalne zneuzivani, az hanba.. mozno by som v kritickej chvilke zasiel, pre rodinu spravil cokolvek, ale teraz - nezainteresovane (a mozno aj neobjektivne, alebo prave objektivne) - s tym nemozem suhlasit..
druha vec su bilinky - tu nie je preistor pre diskusiu, pretoze vsetky fungujuce lieky su v podstate bilinky :) a ked ich niekto vie namiesat tak nie je liecitel v pravom slova zmysle, ale skor lekarnik :)

Autor: Katka
Datum: 16.10.2010, 15:36:34

Anton Hornáček Stará Turá

Autor: mija
Datum: 09.07.2011, 12:09:56

omyl.

Autor: alabama
Datum: 27.07.2011, 16:57:52

aj sa si myslím že Hornáček ,čítala som knihu vo svetle pravdy inak neverím žiadnemu náboženstvu nie som žiadny fanatik ale tá kniha je dobrá a v nej autor píše že jediné správne liečitelstvo je magnetizmus a bylinky ktoré rastú v krajine v ktorej sa človek narodil a vôbec nie je správne ak si ľudia myslia že liečitelia by mali prácu vykonávať zadarmo jasné že sú taký čo nepomôžu a zarábajú ale ak je liečiteľ dobrý suma mu právom patrí stačí ked dostanete nádchu a v lekárni necháte 15€ a nikto sa nad tým nepozastaví a pritom nádcha je choroba ktorá musí mať či s liekmi či bez liekov svoj čas na to aby prešla

Autor: la
Datum: 15.11.2010, 16:07:45

som si spomenul na toto forum pretože mam znameho ktorého som dnes stretol a ktory už obehal množstvo liečitelov a vysolil vela penazi no bolo mu to prd platné. dosť ma to serie lebo on si nedá a nedá povedať !
všetci títo tak zvaní liečitelia sú len zasraní podvodníci, šarlatáni a zdierači z penazí. naštastie ja som nikdy u žiadneho nebol a nič a nikto ma ani nedotlačí k takému ísť.
a ludia ktorí k nim idú sú bud zúfalí, alebo majú ešte jeden nepopulárny dôvod (okrem toho že môžu byť blbí) s ktorým by iste nesúhlasili. myslím že mnohí z nich vyhladajú liečitela preto lebo chcú prenechať riešenie svojho problému na liečitelove schopnosti, na rôzne tajomné energie a čo ja viem čo. čiže opäť len další spôsob ako ostať pasívny a nepracovať na sebe lebo to je namáhavejšie a bolestivejšie a môže byť aj zdlhavejšie.
a liečitel možno nepovie klientovi také nepríjemné veci ktoré by sa klient dozvedel u psychologa či psychiatra. liečitel totiž bude rozprávať o narušených čakrách, tajomných energiách a iných p..ovinách, ale nie napríklad o tom že klient sa s riešenim svojho problemu nepohol lebo je zbabelý, alebo lenivý, alebo si hovie v sebalútosti atd a podobne.

ked niekomu takáto alternatívna liečba pomôže, často je to placebo efekt. prípadne v tom zohrali úlohu iné faktory ktoré si ale človek neuvedomuje alebo im nepripisuje velký význam a namiesto toho pripisuje vyliečenie akýmsi tajomným neznámym silám. ....ale ked si človek pomôže, i ked takouto divnou alternatívou, je to ten lepší prípad.
ja som s tým mojim známym zatial nemal o tomto vážnejší rozhovor, ale neviem ako ho presvedčiť že terapeut je lepšia volba (i ked samozrejme že nie dokonalá !) než nejaky pochybný šaman. pche...čo terapeut, tou skutočnou volbou nie je ani tak terapeut, ale predovšetkým on sám, lebo tá liečba spočíva hlavne na jeho ramenách... práca na sebe, sebapoznanie, nájsť v sebe tú vôlu a čeliť tomu a čeliť aj nepríjemnej kritike.
ten môj známy je zároveň krásny príklad toho že v týchto záležitostiach ohladne psychických problémov, hrá výška inteligencie určitú úlohu, ale nie tak významnú ako emocie. on totiž vraj má iq 140 a ja nemám dôvod o tom pochybovať, ale kedže si vytvoril nejake obranné mechanizmy ktoré súvisia s jeho nezdravými emočnými potrebami, nepohne s ním ani buldozér. ba čo viac, ked má také iq, o to lepšie si vie sám pred sebou oddôvodniť prečo radšej ísť k liečitelovi ! :(

Datum: 25.09.2011, 16:20:01

nech skúsi 0905325352

Autor: Jarmila
Datum: 12.07.2011, 10:42:40

nechodila som k liečitelom nikdy, no prišli problemy zdravotne a doktory stale menili lieky tak som vyhladala liečitelku a pomaha to dáva mi energiu bere zo mna bolest , citím ulavu a pomoc ako aj hojenie ran.
myslím že kdo to ma dar od Boha sa tym nechvali , lebo stej reklamy akú si nektorý robia sa mi krúti hlava, vela znich neovlada ani zaklady meditácie
Hodne zdravíčka vam prajem aby sme tých liečitelov vobec nepotrebovali a podvodníkom nenaleteli

Autor: marusakova
Datum: 01.08.2011, 14:34:22

Mala som osobnú skúsenosť s liečiteľom pánom Hornáčkom zo Starej Tury. Myslela som si a sľubovala od toho viac, ale keď som vošla do jeho ironicky povedané ambulancie myslela som si, že je to nevyvetraná krčma, zápach po starých neopraných veciach, špinavé deky, špinané steny, špinavé WC, špinavá plachta na posteli na ktorej sa vyšetrujú a masirujú pacienti. Najhoršie na tom bolo, to že aj on sám bol špinavý. Za túto prácu so špinavými rukami si učtuje 40 € za jednu hodinu.
Predstavte si, že tam príde rodina z východného Slovenska, ktorá zaplatí skoro 100 € za pohonné hmoty. Keby to bolo v mojej právomoci tak ešte dnes mu tu jeho špinavú kuču zavriem a odoberiem mu živnostenský list. Čudujem sa ľuďom , ktorí by tam išli. Ja som sa dala tiež takto nahovoriť a doteraz sa z toho nemôžem spamätať. Kde to žijeme? V ktorom storočí?

Datum: 25.09.2011, 16:24:53

a pomohol, či nie?

Autor: Viktor
Datum: 03.11.2011, 09:48:53

Rád si prečítam názory na túto tému ,trošku ma mrzí ,že sa vyjadrujú väčšinou ľudia nespokojní a súdia niečo ,čo nik nemôže zodpovedne posúdiť. Teda to ,prečo im tí liečitelia vlastne nepomohli.Kto z tejto oblasti niečo máličko tuší, s tým svojím šiestym zmyslom ,nedovolí si odsudzovať človeka čo sa mu snaží pomôcť a ako
to všetko funguje? Niekto tu veľmi správne napísal každý si môže intuitívne nájsť liečiteľa čo mu pomôže .Každý máme našťastie inú hranicu poznania a svoje karmické zaťaženie a ak je niekto presvedčený ,že niečo je podľa neho nezmysel je zbytočné ho presviedčať o opaku. A že to funguje je mne úplne jasné a môže byť aj Vám ...

Re: Ľudoví liečitelia?ANTON HORNACEK
Autor: anetben
Datum: 15.02.2013, 17:42:49

Anton Hornacek,rozvedeny opilec,podvodnik a oblbovac ludi.Dala som ho do televizie,boli na neho poslane 2 pracovnicky TV so skrytou kamerou...obchytkavanie a uchylacke praktiky na nahych zenach,tahy medzi nohy zozadu az ku konecniku,smrad,necistota a kazdu chvilu odskakoval na 10 min z miestnosti-garaze.Predpokladam,ze sa chodil odbavovat.O liecitelstve nema ani sajnu a da vam par bodliakov a sproste rady.Bala som sa odist bez platenia...ma vo dvore vlciaka.Ja som hladala pomoc pre dieta a chcela som ho vyskusat.Pytal vtedy 1000 korun.Zaujimave je,ze mi redaktor TV povedal,ze nejaki ludia aj po odvysielani pytali od redakcie tel. kpntakt...asi to boli taki uchylaci,ako on!!!! Doporucujem dat si velky pozor!!! Diplomy neexitiju,to je vsetko podvod!!!!!!!!

REKLAMA / ADVERTISING

Zpět na hlavní stránku

Netvertising.sk Banner Exchange
Copyright © 1999-2013, www.psychologia.sk, všechna práva vyhrazena
Tato doména patří do portfólia občanského sdružení veda.sk
TOPlist